Theaterproductie over Willem Röntgen

De Stichting Röntgen Apeldoorn stelt zich ten doel om op verschillende manieren haar oud-dorpsgenoot Willem Röntgen te herdenken en te eren. Naast het leggen van de gedenksteen, het organiseren van het symposium en het oprichten van het Röntgenpaviljoen in CODA produceert de stichting, in samenwerking met professionals, een theaterproductie waarin het leven en werk van Röntgen centraal staat. 

Deze productie kent een twee-sporentraject en biedt voor zowel de jeugd, via de scholen, als volwassenen een voorstelling aan die aansluit bij de interesses van de specifieke groep. De productie is vanaf het najaar 2020 in het theater te zien.

De voorstelling toont momenten uit het leven van Röntgen die cruciaal waren voor zijn ontwikkeling. De toeschouwer wordt ongetwijfeld geraakt bij het zien van de niet altijd gemakkelijke zoektocht van Röntgen op weg naar zijn succes met de ontdekking van de naar hem genoemde straling. Gelukkig beschikte Röntgen ook over een flinke dosis humor. 

Aan de voorstelling voor de jeugd wordt een lesbrief gekoppeld over techniek zodat scholen het in hun curriculum kunnen opnemen als lesonderdeel.

Voor deze productie werkt de stichting samen met Theater Orpheus en Tim Koldenhof Producties en Events. Beide organisaties hebben veel ervaring met het op maat maken van voorstellingen; zij dragen het idee van een voorstelling een warm hart toe. 

De productie wordt in hun portfolio opgenomen, zodat deze later nogmaals bij gelegenheden kan worden gebruikt.