Röntgen award

Apeldoorn start in 2022 een prachtig nieuw initiatief en daar kun jij bij zijn: de Röntgen Award!
Meer weten? Begin oktober is de kick-off bijeenkomst op jouw school. Start jij met een project, zorg dan dat je erbij bent! 
Met de Röntgen Award krijg je:

Meld je aan! 
Overleg met je studiebegeleider en de Röntgen Award Ambassadeur van je opleiding.
Zij helpen je graag.

Röntgen is een wereldberoemde Apeldoorner! Willem Conrad Röntgen ontdekt de röntgenstralen in 1895. Een baanbrekende ontdekking voor de geneeskunde, maar ook voor de techniek, industrie, wetenschap en kunst. Willem Röntgen was nieuwsgierig, nauwkeurig, creatief en een doorzetter. Zijn motto: het delen van kennis is de beste manier om kennis verder te ontwikkelen.

Een deskundige jury beoordeelt je project op vier onderdelen.

Concept: Hoe is het idee ontstaan? Mogelijke behoefte of noodzaak? Welke uitwerking?  Communicatie, samenwerking en documentatie. 
Impact: Hoe uniek? Welke voordelen? Hoe en wat levert het op? 
Uitwerking: Hoe is de presentatie en de vormgeving? Zijn verworven kennis en inzichten te gebruiken voor nieuwe ontwikkelingen? Medestanders? 
Meerwaarde: Hoe zal het ons dagelijks leven veranderen? Hoe wordt het milieu verlicht of belast? Hoe worden anderen geïnspireerd door dit project? 

Kijk op www.rontgen-apeldoorn.nl en www.newtechpark.nl voor inspiratie en tips om je project te beschrijven of onder de aandacht te brengen. Bezoek daarvoor ook eens de Route Röntgen in CODA met het Röntgen Paviljoen en het X-perience Lab!
Half oktober is de kick-off bijeenkomst en na 8 weken is er een tussenevaluatie. In januari 2023 hopen we dan de eerste Award uit te reiken. Meer informatie via jullie vakdocenten. 
De jury van de Röntgen Award bestaat uit deskundigen uit het bedrijfsleven, onderwijs, zorg en overheid. 
De Röntgen Award is een initiatief van de Stichting Röntgen Apeldoorn en NewTechPark.